پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: رژیم غذایی حاوی سبزیجات و میو‌ه ها، مصرف کم مایعات و نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب موجب تشدید یبوست می شود.

کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: رژیم غذایی حاوی سبزیجات و میو‌ه ها، مصرف کم مایعات و نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب موجب تشدید یبوست می شود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ صدیقه احمدی افزود: علاوه بر عوامل شایعی که یبوست را تشدید می کنند، مصرف برخی داروها مانند داروهای کنترل فشارخون بالا و برخی داروهای پایین آورنده چربی خون هم در ایجاد یبوست موثر هستند.


وی ادامه داد: بنابراین همه بیماران باید میزان و زمان مناسب مصرف داروی خود را متناسب با نوع بیماری زیر نظر پزشک متخصص خود رعایت کنند.


احمدی اظهار داشت: شرایط فیزیولوژیکی مثل حاملگی و افزایش سن و برخی از بیماری‌ها که با کاهش حرکت همراه هستند مانند عارضه قطع نخاع یا بیماری های عضلانی از جمله دیستروفی عضلانی نیز از علل یبوست به شمار می روند.


کارشناس مسئول نظارت بر مواد عذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، بیان نمود: برخی بیماری های روده‌ بزرگ که به دنبال اختلال در حرکات روده‌ ایجاد می شوند مانند سندرم روده تحریک پذیر، بیماری های مرتبط با عضلات کف لگن، کم کاری تیروئید و کم کاری سایر هورمون ها، دیابت، تومورها و سرطان های روده نیز در ایجاد یبوست تاثیر دارند.


وی درمان دارویی را از دیگر راه های درمان یبوست دانست و تصریح کرد: روش درمان بر اساس علت بروز بیماری تعیین می شود و در ابتدا باید رژیم غذایی افرادی که دچار یبوست شده اند، اصلاح شود.


وی گفت: در نحوه تغییر در رژیم غذایی این افراد، توصیه می شود مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزیجات و مصرف میوه در دستور غذایی آن ها قرار بگیرد، البته علاوه بر رژیم مناسب غذایی، افزایش تحرک و فعالیت بیمار نیز توصیه می‌شود.


 احمدی عنوان کرد: عدم درمان یبوست باعث بروز عوارضی مانند خونریزی ناشی از بواسیر و چکیدن خون از مقعد می‌شود که در طولانی مدت برای دستگاه گوارشی و روده‌ی بزرگ مضر است و بیماران باید به محض مشاهده علامتی مبنی بر یبوست به پزشک متخصص مراجعه کنند چرا که ممکن است پیامدهای بد این بیماری، بروز سرطان روده را نیز به دنبال داشته باشد.


کارشناس مسئول نظارت بر مواد عذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، اذعان داشتمصرف خودسرانه دارو به روده بزرگ آسیب می‌رساند بنابراین به هیچ وجه این بیماران برای درمان یبوست، خودسرانه دارو مصرف نکنند.21-5